12.12.2007

REİKİ OLASI SORULAR

Bu yazı internetten alınmıştır.

Genel konularda sorular ;
35.Bitkilere Reiki verilebilirmi ?
36.Hayvanlara nasıl Reiki verilir ?
37.Kristallere Reiki verilirmi ?
38.Yiyeceklere ve ilaçlara Reiki verilebilirmi ?
39.Teknik eşyaya Reiki verilebilirmi ?
Bitkilere Reiki verilebilirmi ?

Bitkilerede Reiki uygulayabilirsiniz , Saksı küçükse ellerinizi saksının iki yanına koyup niyet ederek , Saksı Büyükse hem saksıya hemde çiçeğin gövdesine verebilirsiniz. Tohumu henüz dikmeden reiki vermek istiyorsanız avuc içinde tohumları tutarak verebilirsiniz. Fazla sayıda saksı çiçeğiniz varsa eğer ayrı ayrı niyetlenmenize gerek yoktur bir defa niyet edip ellerinizi bir saksıdan diğerine geçirerek uygulamayaı sürdürürsünüz , bu yöntem çiçekler için geçerlidir. Uygulama sonrasında Reiki' ye teşekkür etmeyi unutmayınız.

Hayvanlara nasıl Reiki verilir ?

Hayvanlara Reiki uygulayabilirsiniz , sizinle birlikte olan ev hayvanları yaşamın olumlu olumsuz yanlarını , neşenizi , üzüntünüzü sizinle paylaşır . Hayvanın hırçınlaşması durumunda tıpkı bebeklere Reiki uygular gibi kucağınıza alarak , 5-30 dakika arası reiki verebilirsiniz . Hayvanlar yerinde durmazlar , tıpkı çocuklar gibi ihtiyaç duymuyor ise sizi iterek yada kaçarak belli ederler isteklerini , endişe etmeden uygulayabilirsiniz.

Kristallere Reiki verilirmi ?
Kristallere olduğu gibi tüm minerallere Reiki verilebilir , avuç içine alarak kristallere enerji aktararak temizleyebilirsiniz.

Yiyeceklere ve ilaçlara Reiki verilebilirmi ?


Yiyecek ve içeceklere kullanım öncesi alınabilecek muhtemel faydanın en yuksek duzeyde olması , pişirme öncesi veya sonrası ( pişerken değil ) temizleme amacı ile verebilirsiniz. Bazı durumlarda Reiki uygularken o gıdanın bozulmuş olduğunu hissedebilirsiniz veya şüphelendiğiniz gıdaları Reiki ile temizleyiniz. Alkollü içecek ve yiyeceklere Reiki vermeyiniz .
Sürekli kullandığınız ve ya kullanacağınız ilaçlara Reiki vererek oluşabilecek yan etkileri en aza indirgemek için avuç içinde enerji verebilirsiniz .

Takılara ve bir başkasına aldığınız hediyeye Reiki vererek o kişi ile ilişkinizi iyileştiri etki alabilirsiniz.

REIKI VE DİN
Reiki bir din ve inanç sistemi değildir , bunu unutmayınız . Reiki öğretisinin Dünya üzerindeki herhangi bir inanç sistemi ile ilişkisi yoktur . Dünya üzerinde milyonlarca insan Reiki uyumlaması almış durumdadır ve bu insanlar farklı toplumlardan farklı kültür yapılarında ve farklı dinsel inançlara sahiptirler .

Reiki insanların kendileri ve inançları arasındaki ilişkiyi desteklemekte ve beslemektedir.Evrende varolan enerji Yaradan' a aittir , her kim ve ne olursak olalım ondan geleni kullanırız.Bu nedenle Reiki enerjisini belirli bir tanım ve dinsel bağlantı içine sokmak doğru olmayacaktır.

Reiki felsefesini anımsayalım prensiplerde sizlere aktarılan temel prensipleri biraz genişleterek anımsayalım ;

Bugün sana verilen nimetler için şükret ,Bugün hiçbir şey için endişelenme ,Bugün hiçbir şey için öfkelenme ,Bugün dürüst ol, Bugün tüm varlıklara karşı nazik ve saygılı ol, Bugün aileni, öğretmenlerini sev ve say- Bugün ekmeğini helal kazan, Başkalarını kendin gibi sev...
Bahsettiğimiz prensiplerin herhangi bir inanç sisteminin temeli ile çatışması mümkünmüdür ?
Reiki'ye uyumlanmış olun yada olmayın eğer inançlarınız ile Reiki uygulamalarının çatıştığını düşünüp zihninizde sorun yaşıyor iseniz uygulamaları bırakın , ara verin. Uygulamadığınız takdirde Reiki enerjisinin size bir etkisi olmaz, zaman içerisinde temelinin "Sevgi" olduğunu görerek yaşayacaksınız.

REİKİ VE TIP İLİŞKİSİ

Reiki tanımını sizlere aktarır iken "aydınlanma yolu ve şifa yöntemi" olduğundan bahsettik , Reiki tamamlayıcı bir tedavi sunar bizlere buna paralel olarak rahatsızlık hissettiğimiz konularda bir tıp doktoruna gitmekte , gerekli kontrolleri yaptırarak teşhis koyulmasında kesinlikle fayda vardır. Sorunun tespiti tedavinin etkinleşmesinde size destek verecektir , çözüme ulaşmaya dönük Reiki uygulamaları yaparak , tıbbi tedavi ile birlikte olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Tedavi esnasında kullanılan ilaçlara Reiki verilerek yan etkileri azaltılabilir , Ameliyatlarda Reiki kullanılabilir fakat uygulama ameliyatın iyi geçmesi dileğiniz ile ameliyat öncesi , nekahat döneminin rahat olması ve yaranın kapanıp tedavinin olumlu sonuçlanması için ameliyat sonrası uygulanmalıdır.

Tansiyon ve şeker hastası olan kişilerde Reiki uygulaması yapılıyor ise doktorunuza danışmalı , kontrol altında uygulama yapmalısınız. Lütfen ilaçlarınızı kullanmayı ihmal etmeyiniz.Günümüzde pek çok tıp doktoru Reiki uyumlaması almaktadır , pozitif bilimin yöntemleri ve Evrensel enerjiyi kullanarak hastalarına destek olmaktadırlar.

REİKİ VE RUHSAL GELİŞİM
Kişisel bütünleşme yöntemleri insanın ruhsal arayışı sonu gelmeyen bir yol gibi gözükmektedir. Bu arayışa kendini adamaya başlayan birey farkındalığını geliştirmek ve ulaşmak istediği tekamüle erebilmek için pek çok araç kullanır . Reiki evrende varolan ruhsal bir enerjidir tanımından hareket edersek ruhsal anlamda farkındalık düzeyimizi arttırmamıza katkı sağlayacaktır.

Düzenli olarak üzerimizde uyguladığımız takdirde duygusal,ruhsal,zihinsel ve fiziksel beden üzerinde sağlanan denge birey olarak yapacağımız çalışmalarda destek verecektir. Huzurlu bir bütünlük sağlayabildiğimiz takdirde yürüdüğümüz yolda önümüze çıkan sorun ve çözümleri daha net görebilir , katlanılması gereken ödevleri deneyimlerken güçlü oluruz ,

Reiki uyumlaması almanız size güçlü bir destek sahibi yapacaktır . Kullanmasanız dahi zamanı geldiğinde içinizden gelen bir istek sizi bu aracı gerektiği şekilde kullanmanızı sağlayacaktır . En çözümsüz olduğunuz anlarda , kendinizi kötü hissettiğinizde aşağıdaki prensiplere elinizden geldiğince uymaya , uygulamaya çalışın ,

Endişelenme ,Öfkelenme,Şükret ,Helal Kazan,Tüm varlıkları sev......


REİKİ VE UYUMLAMA-(İNİSİASYON)

Uyumlama Hakkında
1.Reiki inisiasyon ( uyumlama ) almadan uygulanabilirmi ?
2.Günümüzde farklı isimlerde Reiki çeşitlerinden bahsediliyor , doğrusunu nasıl bulurum ? 3.Reiki öğrenmek için hangi öğretmenin iyi olduğunu nasıl bilebilirim ?
4.Reiki İnisiasyonu ( uyumlama ) sırasında öğrenci neler yaşar ve hisseder ?
5.Bir arkadaşımın elleri uyumlama sonrası olduça ısınmış bu bir sorunmudur ?
6.Reiki İnisiasyonu aldıktan sonra yaptığım uygulama ile Reiki uygulaycısından aldığım tedavi arasında temel bir fark varmıdır ?
7.Uyumlama sonrası bana aktarılan enerjinin kaynağı nedir ?
8.Reiki inisiasyonu sonrasında bazı tepkime ve rahatsızlıklar ortaya çıktığından bahsediliyor , boyle bir durum rahatsız edici, korkmadan uyumlanmalımıyım ?
9.Uyumlama sonrasında ki temizlenme süreci nedir ? Bu dönemde ne yapacağız ?
10.Reiki Master uyumlamayı yapsa bile , kişi uyumlanmamış olabilirmi ?
11.Reiki Uyumlaması aldım fakat kullanmıyorum , bu bir sorun yaratırmı ?
Reiki inisiasyon ( uyumlama ) almadan uygulanabilirmi ?

Reiki uygulayıcısı almış birisinden Reiki enerjisi almak ve tedavi görmek mümkündür fakat kendinize Reiki uyumlaması almadan uygulama yapmanız mümkün değildir.Kendinize Reiki enerjisini uygulayabilmeniz için bir Reiki Master ’dan ( Reiki Öğretmeni , Üstadı ) uyumlama almanız gereklidir .

Günümüzde farklı isimlerde Reiki çeşitlerinden bahsediliyor , doğrusunu nasıl bulurum ?

Reiki öğretisi kökeni yüzyıllar öncesine dayanan bir şifa ve aydınlanma sistemidir. Kuşaklar boyunca yapılan araştırmala sonucunda farklı şifa uygulamaları ve yöntemleri geliştirilmiştir . Bu sistemler iyilik amacı ile kullanıldığı sürece sizlerin faydasınadır , belirli bir deneyim süreci sonrasında içinizden gelen sesi dinleyerek acele etmeden hareket etmeniz daha faydalı olacaktır . Günümüz toplumları hızlı tüketim anlayışından olsa gerek herşeyi çok hızlı almak istemektedir . Oysa bazı bilgiler zaman içerisinde deneyimlendikten sonra yerini bulmaktadır. Reiki temel ve öz bir öğretidir , bu öğretiyi soyağacı Dr Mikaso Usui ‘ye dayanan bir öğretmen almanız doğru olandır .Sezgilerinize güvenin ve Reikiyi her zaman iyilik için kullanın.

Reiki öğrenmek için hangi öğretmenin iyi olduğunu nasıl bilebilirim ?

Reiki öğretmeni seçimi sizin açınızdan önemli ise bu konuda araştırma yapmanız gereklidir , yine sezgileriniz size yol gösterecektir. Enerjisi size pozitif gelen bir öğretmenden gerekli uyumlamayı alabilirsiniz . Reiki uyumlaması yapacak olan kişinin Reiki 3 seviyesinde olması , Sertifikasında Dr MikasoUsui nin soyacaından gelen bir Reiki üstadının silsilesinden gelmesi gereklidir . Bazı şehirlerde Reiki Master olmayan kişilerin bu konuda uyumlama yaptığı dile gtirilmektedir bu hoş bir durum değildir . Çevrenizde daha önce reiki uyumlaması almış olan arkadaşlarınız sizlere Reiki Master’larını övgü ile anlatacaklardır ancak bu tür bilgiler karşınızdaki kişinin değer yargılarınıda içeriyorsa yanıltıcı olabilir . Önemli olan konu Reiki Üstadının egolarından arınmış , konusunda deneyimli bir kişi olmasıdır . Bu konuda titiz davranmak gereklidir . Sonrasında zihninizde pek çok soru ile yeni bir öğretmen arayışına girebilirsiniz. Eğer uyumlandığınız Reiki Master deneyimli biri değilse yine uyumlama alabilirsiniz , eksik olan bilginizi bugün Türkçe olarak basılmış pek çok kaynaktan temin edebilirsiniz . Tercih sizindir .

Reiki İnisiasyonu ( uyumlama ) sırasında öğrenci neler yaşar ve hisseder ?

Reiki uyumlaması esnasında kişinin gözleri kapalıdır , bu nedenle üstadın yaptığı hareketleri göremez , sadece hisseder . Reiki Master belirli bir sıra ile Reiki sembollerini üstünüze yerleştirir ve Usui sensei den bugune gelen Reiki enerjisine kanal olmanız için size enerji aktarır . Reiki 3 sesiyesine gelene kadar bu ritüeli görmemeniz etik kuralların gereğidir. Bu ritüelde kişilerin hissetikleri değişkendir . Kimi hiç bir şey hissetmezken sadece rahatladım diyebilir. Kimisi üzerinden yük kalkmışcasına rahatlar , kimi ağlar tepkimeler kişiye göre değişkendir. İnisiasyon sonrası duygular bireyseldir fakat sonrasında insan rahatlar elleri ısınır ve hafifler .Kimi insan çeşitli renkte ışılar gördüğünü kimiside bazı vizyonların gözlerinde canlandığından bahsetmiştir.
Bir arkadaşımın elleri uyumlama sonrası olduça ısınmış bu bir sorunmudur ?
Herkesin tepkisi farklı olmakla birlikte bu sağlıksız bir durum degildir , kişinin çakraları açıldığını ve enerjinin yoğun olarak aktığını gösterir.

Reiki İnisiasyonu aldıktan sonra yaptığım uygulama ile Reiki uygulayıcısından aldığım tedavi arasında temel bir fark varmıdır ?


Burada iki temel fark ortaya çıkmaktadır . Birincisi ; Siz uyumlama aldı iseniz artık ömür boyu kullanabileceğiniz bir araca sahip olmuşsunuzdur . İkinci olarak birisinden Reiki uygulaması alarak şifa bulursunuz fakat kendiniz uyumlama aldığınızda farkındalığınızı arttırıcı bir etki ortaya çıkacakır.
Uyumlama sonrası bana aktarılan enerjinin kaynağı nedir ?
Reiki enerjisi ile kanal olduğumuz şifa gücü evrenseldir . Reiki Nedir bölümüzde Tarihçe bölümünde incelediğimiz gibi Dr Mikao Usui tarafından geri getirilen bir yöntemdir .
Reiki inisiasyonu sonrasında bazı tepkime ve rahatsızlıklar ortaya çıktığından bahsediliyor , boyle bir durum rahatsız edici korkmadan uyumlanmalımıyım ?
Böyle bir durumdan korkmamalısınız , aksine farkında olmadığınız ve ileride size sorun yaratabilecek bir rahatsızlıgın erken dönemde teşhis imkanı doğdugu için Reiki ‘ ye müteşekkir olmalısınız . Günümüzde modern tıp ve alternatif tıp yöntemleri ile pek çok hastalık teşhis edilmekte ve tedavisi bulunmaktadır. Reiki sadece hastalığın ortaya çıkmasına değil tedavisine ve hastalık nedeni ile ortaya çıkabilecek korkuların giderilmesinede yardımcı olacaktır.

Uyumlama sonrasında ki temizlenme süreci nedir ? Bu dönemde ne yapacağız ?

Reiki uyumlaması sonrasında fiziksel , duygusal ve ruhsal bir temizlenme süreci yaşanması normal bir durumdur . Fiziksel olarak bedenimizde bulunan toksinler atılırken ruhsal ve duygusal olarak negatif enerjinin vücudumuzdan atılması negatif ve pozitif enerji dengesinin kurulması gerçekleşmektedir. Reiki 1 düzeyinde bu temizlenme süreci 21 gün olarak ortaya konmaktadır bu daha uzun yada kısa bir sürecte gercekleşebilir . Bu sizin negatif etkileşiminize ve fiziksel toksin birikimine bağlıdır. Uyumlama süreci sonrasında bol bol su içiniz ve kendinize düzenli olarak Reiki uygulayarak bu tepkimeleri karşılayınız . Fiziksel tepkimelerde artış olması durumunda bir Tıp doktoruna muayene olunuz . Vücutta tokisnlerin atılması için en güğzel araç bol bol su içmektir.

Reiki Master uyumlamayı yapsa bile , kişi uyumlanmamış olabilirmi ?

Kişi istiyor ise bu uyumlamanın gerçekleşmemesi mümkün değildir. Fakat kişi istemeden kıramayacağı bir arkadaşının hatırına istemeden uyumlama almayı kabul etmiş ise uyumlama gerçekleşmeyebilir bu nedenle kendi kararınız ve sezgileriniz ile hareket edin ve zamanı geldiğine karar verdiğinize Reiki 1 veya 2 düzeye inisie olmak için Reiki Öğretmeninize başvurun.
Reiki Uyumlaması aldım fakat kullanmıyorum , bu bir sorun yaratırmı ?
Uyumlama sonrasında kullanmasanız bile artık ömrünüzün sonuna kadar istediğiniz zaman kullanmaya başlayabilirsiniz. Ne kadar çok ve düzenli uyumlama yaparsanız enerji akışı güçlü ve dengeniz o kadar uyumlu olacaktır.

REİKİ VE UYGULAMASI

Uygulama Hakkında ;
12.Hergün uygulama yapmak zorundamıyım ?
13.Reiki uygulaması yapıyorum telefon ya da kapı çaldı ne yapabilirim ?
14.Reiki yaparken televizyon seyrediyorum veya kitap okuyorum böyle bir durum sorun yaratırmı ?
15.Reiki uygularken metal takı ve benzeri eşyaları çıkarmak gereklidimir ?
16.Reiki uygularken ne giymek gerekir ?
17.Reiki uygulaması sırasında müzik , mum veya tütsü kullanıyorum , problem yaratırmı ? 18.Reiki uygulamasını sabahmı akşammı yapmalıyım ?
19.Farkındalık seviyesinde nasıl bir etki oluşmakta ?

Hergün uygulama yapmak zorundamıyım ?
Reiki 1 düzeyini ilk aldığınız zaman 21 gün süresince uygulama yapmanız tavsiye edilmektedir . Bu süreci ne zaman başlatacagınız ve sonrasında ne kadar uyugulama yapacagınız size kalmıştır. Bizim unutmanızı istemediğimiz ve tavsiyemiz ne kadar çok uygulama yaparsanız o kakar etkin Reiki enerjisini kullanabilirsiniz. Bunu deneyimledikce hissedeceksiniz bu nedenle bizim cevaplarımız yerine deneyimleriniz sizi yanıtlayacaktır.

Reiki uygulaması yapıyorum telefon ya da kapı çaldı ne yapabilirim ?


Herhangi bir şekilde niyet ettiğiniz sürede Reiki uygulaması yapmanız tabiki faydalıdır . Gerekli olduğu durumda uygulamanızı sonlandırıp Reikiye teşekkür ederek uygulamayı bitiriniz . O gün vaktiniz olursa yine uygulama yapabilirsiniz , uygulama sonrasında topraklama yapmayı ihmal etmeyiniz. Çalan cep telefonunuz ise önceden kapatmakda bir çözümdür tabi ...

Reiki yaparken televizyon seyrediyorum veya kitap okuyorum böyle bir durum sorun yaratırmı ?

Bilinçli ve dikkatinizi dağıtmadan uygulama yapabiliyor iseniz bu mümkündür fakat Reiki uygularken farkındalığımızı bedenimize vermek ideal olandır .
Reiki uygularken metal takı ve benzeri eşyaları çıkarmak gereklidimir ?
Kullandığımız öğretinin temeli enerjidir . Güçlü enerji aktarımı gerçeleştirildiği durumlarda cep telefonu ve elektronik saatlerde sorun çıktığı gözlemlenmiştir . Metal takı ve benzeri eşyalarında yanma hissi yarattığı deneyimlenmiştir . Bu nedenle elinizden geldiğince bu tip eşyaları üstünüzde bulundurmamanızda fayda vardır.

Reiki uygularken ne giymek gerekir ?

Rahat ve mümkün olduğunca bol giysiler uygun olmaktadır.

Reiki uygulaması sırasında müzik , mum veya tütsü kullanıyorum , problem yaratırmı ?

Sakin ve meditatif bir müzik tercih edilebilir , hoş kokulu rahatsız vermeyecek bir tütsü ve mum uygulama sırasında dikkatinizi toplamanıza ve bilinçli bir uygulama yapmanıza katkı sağlayacaktır.

Reiki uygulamasını sabahmı akşammı yapmalıyım ?

Sabah uygulama yaparak günü iyi bir şekilde karşılamak için hazır olursunuz , akşam uygulama yaparak günün negatif etkilerini üzerinizde atabilirsiniz. Burada dengeyi siz kuracak ve uygulayacaksınız.

Farkındalık seviyesinde nasıl bir etki oluşmakta ?

Reiki uygulaması yapmaya başlamadan önceki ruhsal durumunuzu , davranışlarınızı ve yaşamsal tepkilernizi karşılaştırın. İnsanoğlunun olgunlaşması ve aydınlanmasında bir sınır yoktur . Reiki sizin için aydınlanma yolunda bir raç ise en uygun olan yöntemlerden birini seçmişsiniz demektir . Sizi yapacagınız tüm çalışmalarda dengeleyecek ve gelişiminize katkı sağlayacak bir araçtır fakat yanılsamalara kapılmadan sabırlı bir şekilde yolunuzda yürümelisiniz. Kendi özeleştririmizi yaparak , kendimizi kandırmadan çalışmak önemlidir.

REİKİ İLE ŞİFA ÇALIŞMASİ

Şifa uygulaması olarak Reiki
20.Reiki uygulaması yaparken izin almak gerekirmi , izin aldığım halde almayan olabilirmi ? 21.Bebeklerde durum nedir ? Uygulama yapabilirmiyim ?
22.Hamilelerde Reiki verilebilirmi ?
23.Sevmediğiniz bir kişi uygulama yapmanızı istedi bu durumda ne yapmalısınız ?
24.El pozisyonlarında kaç dakika durmam gereklidir ?
25.Ellerim çok üşür ısıtmam gerekirmi ?
26.Reiki uygulamam istendi zorunlumuyum ?
27.Reiki uygularken bunaldım ve yarıda kestim , ne yapmam gerekirdi ?
28.Kişiye Reikiden bahsettim inanmadı , yararlı olacagını düsünüyorum ne yapmalıyım ? 29.Reiki uygulaması yaparken arkadaşım uyudu , ne yapmalıyım ?
30.Uygulama yaparken negatif enerji ya da hastalık geçermi ? Reiki uygulaması yaparken izin almak gerekirmi , izin aldığım halde almayan olabilirmi ?
Sizden uygulama yapmanızı isteyen kişinin isteği ile Reiki uygulaması yapıyor iseniz kişinin enerjiyi almaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bir uygulama ile rahatszılık geçmeyebilir bir kaç gün düzenli uygulama yapmak gerekebilir . Ağır rahatsızlıklar her gün belirli bir süre uygulama yapılması önerilir. Kişinin izni olmadan uygulama yaptı iseniz kişi sizden hiçbir sey alamaz , birisine Reiki vermek istediğinizde önce ne yapacagınızı ve Reikinin ne oldugunu anlatmalısınız .Daha sonrasında izin isteyerek uygulama yaparsınız . Reiki de insan iradesi esastır , kaza ve benzeri durumlarda Reikiyi önce uygulayabilir daha sonra konuyu anlatabilirsiniz . Uzaktan göndermeler içinde bu geçerlidir , kişi kendinde değil ise bir aile üyesi tarafından talep yapılabilir.
Bebeklerde durum nedir ? Uygulama yapabilirmiyim ?
Aile bireylerinin rızası ile yapılmalıdır, bebekler büyüklere göre daha saf oldukları için daha kısa süreli uygulama yapmak yeterli olacaktır . Bebekler istemedikleri zaman size el kol hareketleri ile belli edeceklerdir . Çocuklarda benzeri şekilde tepkime vermektedirler.
Hamilelerde Reiki verilebilirmi ?
Elbette verilebilir , böylelikle dünyaya gelecek olan bebegin sağlıklı ve mutlu bir çocuk olmasında destek verilir . Hamileleiğin ilerleyen dönemlerinde kişi kendine uygulama yapmakta zorlanıyor ise baba adayının bunu yapması tavsiye edilmektedir.
Sevmediğiniz bir kişi uygulama yapmanızı istedi bu durumda ne yapmalısınız ?
Burada tercih size kalmış olmakla birlikte , Reiki prensiplerini anımsayalım “Tüm varlıkları sevmek” , bu bizim bir deneyim ve sınav olabilir . Sezgilerinizi tartın belkide sevmediginiz kişiye uygulama yaparken aranızdaki sorunun nedenini tepit edebilir ve çözüm yoluna ulaşabilirsiniz.
El pozisyonlarında kaç dakika durmam gereklidir ?
İlk uyumlama aldığınız dönemlerde 3-5 dakika arası el pozisyonlarını uygulamanız tavsiye edilmekte isede bu zaman içerisinde geliştireceginiz bir yetenektir. Düzenli uygulamalar sonrasından vücudunuzun herhangi bir noktasının enerjiye doydugunu veya devam etmeniz gerektiğini hissedeceksiniz . Bunun için kendinize zaman tanıyım sabırlı olun , insanın kendisini algıları ile kandırması kadar yanıltıcı bir durum yoktur bu nedenle kendinizi arındırırken sezgilerinizide arındaırarrak zaman içerisinde hangi bölgede ne kadar kalacagınızı algılayabileceksiniz. İlk dönemde temel 7 çakra üzerine çalışarak vücudunuzdaki enerji dengesini sağlayabilirsiniz.
Ellerim çok üşür ısıtmam gerekirmi ?
Reiki uygulamaya başladığınızda enerji akmaya başlar , bir süre sonra elleriniz ısınacaktır . Uygulama yaptığınız kişiyi rahatsız etmemek için uygun bir mesafede ellerinizi tutarak uygulama yapabilirsiniz.( 3-7 cm yukarıdan ) Reiki uygulamam istendi zorunlumuyum ? Şöyle düşünün sizinde ihtiyacınız varki bu sizden talep edildi , bu durumu fırsat bilerek uygulama yapın . Daha sonra kendinizede uygulama yapınız.

Reiki uygularken bunaldım ve yarıda kestim , ne yapmam gerekirdi ?
Böyle bir huzursuzluk hissetiğiniz durumda uygulama yaptınız kişide el hareketlerini hızlı bir şekilde uygulayıp topraklama yapınız . Unutmayın Reiki prensiplerinde “Bugün hicbir sey için endişelenmeyecegim , Bugün hiç bir seye kızmayacagım “ der bu prensiplerden hareketle daha rahat bir ortamda başka bir zamanda uygulamanızı gerçekleştirin . Reiki uygulaması yapılan mekanın iyi havalandırılmış ve huzurlu bir mekan olması sağlıklı bir reiki uygulaması yapmanıza destek olacaktır.
Kişiye Reikiden bahsettim inanmadı , yararlı olacagını düsünüyorum ne yapmalıyım ?
Kimseyi zorlamayın ve akışa bırakın inandırmak gibi zorunluluğumuz yoktur. O kişinin ihtiyacı olduğu bir anda izin vereceğini düşünün böyle bir zamanda ağrısını dindirmeniz yeterli açıklama olacaktır . Bazen tanımlamak için kelimelerin yetmediği yerde deneyimlemek en iyisidir , her zaman sabırlı ve yapıcı olun.
Reiki uygulaması yaparken arkadaşım uyudu , ne yapmalıyım ?
Öncelikle korkmayın bırakın uyusun siz uygulamanızı sürdürün , uygulama sonrası gerekli ise hafifce uyandırın yoksa uyandırmayın . Uyanınca reikiye teşekkür edin , tüm uygulamarınızın sonunda oldugu gibi .
Uygulama yaparken negatif enerji ya da hastalık geçermi ?
Hayır , unutmayın evrensel bir enerjiye kanal oluyorsunuz . Kendi enerjisinizi değil evrende varolan bir enerjiyi aktarıyorsunuz . Kendinizde aynı enerjinin olumlu etkisi altındaınız aklınıza böylesi olumsuzluklar getirmeden uygulama yapınız , her uygulama sonunda topraklama yaparak Reiki’ ye teşekkür ediniz.

REİKİ VE İLKYARDIM


ilk yardım konuları ;
30.Kırıklarda Reiki uygulanırmı ?
31.Yanıklarda nasıl uygulama yapabilirim ?
32.Kalp krizi ile karşılaştım ne yapmalıyım?
33.Kazalarda Reikiyi hangi bölgeden vermeliyiz. ?
34.Alkol ve sigara bagımlılıklarında Reiki uygulanabilirmi ? Kırıklarda Reiki uygulanırmı ?
Önce doktor muayenesi yapılmalıdır . Erken kaynama oluşmaması için gerekli tıbbi ilk yardım uygulamaları ve doktor tedavisi sonrasında doktora danışılarak Reiki verilebilir. Sargı üzerinden Reiki verilebilir . Yanıklarda nasıl uygulama yapabilirim ? Gerekli doktor kontrolü yapıldıktan sonra yanık bölgesine dokunmadan belli bir mesafeden uygulama yapılabilir , düzenli uygulama sonrası yanık izi tamamen kaybolabilir. Kalp krizi ile karşılaştım ne yapmalıyım? Böylesi bir durumda öncelikle doktor çağırın , kişinin yakasını gevşetin ve rahat nefes almasını sağlayın . Daha sonra 3.çakra , sonra 2. çakra ve doktor gelene kadar ayak tabanlarına Reiki vererek devam edin . Hastanın kalp pili taşıyıp taşımadığınız sormamız önemlidir , böyle bir durumda risk doğabilir , mutlaka doktoru bekleyiniz.
Kazalarda Reikiyi hangi bölgeden vermeliyiz. ?
Böyle bir durumda öncelikle ambulans cagrılmalıdır . Kırık , iç kanama ve yanık söz konusu ise doktorun gelmesi beklenmelidir . İlk yardım eğitimi aldı iseniz bunları uygulayarak hastayı rahatlatabilirsiniz. Yukardaki durumlar söz konusu değil ise sırası ile 3. çakra, 2. çakra , Omuzlar ve ayak tabanlarına reiki uygulayabilirsiniz.
Alkol ve sigara bagımlılıklarında Reiki uygulanabilirmi ?
Alkollü iken 24 saat gecmeden Reiki uygulamamak gerekir fakat bagımlıklıktan kurtulma amacı ile içkiyi ve ya sigarayı bırakmış olan kişi Reiki ile iradesini güçlendirip bağımlılık yapıcı maddelerin etkisini azaltabilir. Kişinin kararı burada önemlidir , karar kesin olarak verilmiş ise düzenli Reiki uygulaması sinizr sisteminin dengeli çalışmasını ve vucudun bu zararlı maddelerin temizlemesini sağlamasında Reiki uygulanmaktadır.

REİKİ CAKRA DENGELEMESİ

ÇAKRA DENGELEMESI
Çakralarin frekanslarinin birbirine uyumlu çalismasi için uygulanan bir yöntemdir. Her Reiki uygulamasindan sonra ve enerjinizin düsük oldugunu hissettiginiz tüm zamanlarda kullanmaniz önerilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, her pozisyonda mutlaka iki-bes dakika arasy ve ellerinizi kaldirmadan uygulama yapmanizdir.
Öncelikle Reiki uygulamasyna niyet ediniz.
Bir el Alin Çakrasi üzerinde diger el kök çakra üzerinde bes dakika, ( 1-6 ) Bir el karin çakrasi (sakral) üzerinde diger el bogaz çakrasi üzerinde bes dakika, ( 2-5 ) Bir el mide çakrasi (solar pleksus) üzerinde diger el kalp çakrasi üzerinde bes dakika, ( 3-4)
Reiki ye tesekkur edip tamamlayynyz.


REİKİ VE TOPRAKLAMA


TOPRAKLAMA UYGULAMASI
Topraklama, enerji ile çalışan herkes için son derece önemli bir uygulamadır. Bu uygulama her zaman önemli olmakla beraber, özellikle uyumlama sonrası, yer (dünya) enerjisi ile topraklanmak kendinize gelmenize yardımcı olacağından, burada önemi daha da artmaktadır. Ayrıca uyumlama sonrası, özellikle duygusal, zihinsel ve ruhsal etkilerden de (hatta fiziksel) arınmaya yardımcı olacaktır. Birçok farklı topraklama uygulaması hayal edebilirsiniz ama hepsinde niyet aynıdır - bütün enerji seviyeleri ile bağlantı kurmak. Sizin hedefiniz daima enerjiyi dengelemek olacaktır. Ne zaman kendimi topraklasam, zihnimde bir aydınlanma oluyor ve bunun bana çok faydası dokunuyor. Bir Reiki çalışmasından sonra yapacağınız topraklama uygulamasının zihninizde yaratacağı aydınlanma, rehberlerinizden ya da diğer kaynaklardan alabileceğiniz bilgiye açık olmanız konusunda son derece faydalıdır. Lütfen bu tekniklerden en az bir tanesini deneyin ve hissettiklerinizi bizlerle paylaşın. Kendinizi Topraklamak İçin Büyüyen Kökler Tekniği ;Ayaklarınızdan ve kök çakranızdan yeryüzüne doğru büyüyen kökler hayal edin. Yeryüzünün enerjisini içinize doğru çekerken, içinizde olduğunu hissettiğiniz negatif enerjileri de dışarı atın. Negatif enerjinin nefesinizle birlikte vücudunuzu terk ettiğini hissedin. Bunu, tüm negatif enerjilerin vücudunuzu terk edip yerini tazeleyici yeryüzü enerjisi doldurana kadar tekrarlayın. Bu uygulamanın değişik bir varyasyonu da, negatif enerjiyi köklerinizden yeryüzüne doğru atarak yapılabilir.

Boya Tenekeleri Tekniği Her bir çakranızda kendi rengine uygun (kök çakra için kırmızı, kuyruk sokumu çakrası için turuncu, solar pleksus için sarı, kalp çakrası için yeşil ya da pembe, boğaz çakrası için mavi, alın çakrası için lacivert ve taç çakra için de eflatun/beyaz) bir boya tenekesi bulunduğunu hayal edin. Kök çakradan başlayarak mevcut tenekede bir delik açın. Kırmızı boyanın vücudunuzu temizlediğini ve daha sonra bunun yeryüzü tarafından emildiğini görün. Bunu diğer çakralar için de uygulayın. Bu uygulama her bir çakrayı ayrı ayrı topraklayacak ve sonunda kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Işık Huzmesi Tekniği Muhteşem bir ışık huzmesinin sonsuzluktan gelip auranıza/vücudunuza nüfuz ettiğini hayal edin. Bu ışığın enerjisini vücudunuz boyunca her bir çakranızda ayrı ayrı hissedin ve en sonunda da bu enerjinin yeryüzü aracılığıyla tekrar sonsuzluğa bağlandığını hissedin. Bu enerjinin sizi temizlerken tüm negatif enerjileri de ayaklarınıza ve oradan da yeryüzüne doğru yıkadığını hayal edin. Kristal Tekniği Her bir çakranızın üzerine kendi rengiyle uyumlu bir kristal yerleştirin. Kendinizi beyaz ışığı teneffüs ederken ve bu kristallerin ışığı renklendirip çakralarınızı beslediğini hayal edin. Daha sonra bu enerjinin bir gökkuşağı şeklinde ayaklarınıza ve oradan da yeryüzüne doğru hareket ettiğini hissedin. Bu uygulama çakralarınızı dengelerken enerjiyi de topraklayacaktır. Eğer uygulama sonunda kendinizi tamamiyle topraklanmış olarak hissetmezseniz, kök çakradaki kırmızı kristal dışındakileri kaldırarak aynı uygulamayı sadece kök çakranızla tekrar edin. Ağaç Kucaklama Tekniği Gidin, bir ağacı kucaklayın ve onun enerjisi ile kendi enerjinizin kaynadığını, bir araya geldiğini hissedin. Ondan, kökleri aracılığıyla sizi topraklamasını ve enerjisini sizin enerjinizle birleştirmesini isteyin. Ağaçla BİR olun ve onun köklerini enerjinizi taşıyıp sizi topraklaması ve temizlemesi için kullanın. Daha sonra ağaca teşekkür etmeyi unutmayın.
Turk_Reiki Grubu - Susan S.Bosco (Bu metnin aslı yahoogroups üzerinde yer alan Reiki_On adlı tartışma listesinde olup, liste sahibi Karen Smith’in izni alınarak çevirisi yapılmıştır)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kendime reiki vermeden başkalarına reiki vermem mümkün müdür acaba