12.12.2007

GASSHO MEDİTASYONU


Gassho Meditasyonunu, Dr. Usui tarafından Reiki çalışmalarının başlangıcında her seferinde yapılan bir meditasyondu.

Gassho Meditasyonuyla kendimizi bir meditasyon durumuna, evrenle bir olma durumuna getiririz. Hindistan’da Gassho’ya “içimdeki ilahi olanı selamlıyorum” anlamına gelen “Namaste” denir.

Gassho Meditasyonu hergün yapılır. Kalktıktan 20-30 dakika sonra ve/veya uyumadan önce akşam yapılan bir meditasyon çalışmasıdır. Mümkünse bu meditasyon en az üç ay boyunca hergün uygulanmalıdır. Bir iki gün sonra huzursuzluk, rahatsızlık hissedilirse bırakılmalı, bir kaç hafta sonra tekrar denenmelidir.

Gassho Meditasyonunda eller göğüs hizasına konur. Bu meditasyon, bize göğsün önünde elleri kavuşturmanın meditasyonla ilişkisini öğretir. Ellerimizi kavuşturup gözlerimizi kapattığımızda otomatik olarak meditasyon durumuna gireriz.

Gassho yaparken gözleriniz kapalı oturun ve ellerinizi göğsünüzün önünde birleştirin. Omurga mümkün olduğunca dik ve baş ne öne, ne geriye, ne de yana eğilsin. Başınızı mükemmel bir pozisyonda tutan helyumla dolu bir balona bağlı olduğunuzu hayal edin. Tüm dikkatinizi orta parmaklarınızın birleştiği noktaya odaklayın. Sonra herşeyi unutmaya çalışın. Aklınıza gelen düşünceleri gözleyin ve sonra bırakın gitsin.

Gevşeyebildiğiniz kadar gevşeyin. Aklınıza gelen düşünceleri gözleyin ve sonra bırakın gitsin. Sonra orta parmaklarınızın birleştiği noktaya dönün.

Eğer yirmi dakika boyunca ellerinizi birleştirerek göğsünüzün önünde tutmak size zor geliyorsa ellerinizi yavaşça rahat bir şekilde kucağınıza indirin ve meditasyona devam edin.

Hiç yorum yok: