12.12.2007

DUYGUSAL KORUNMA


Enerjiyi, Aura ve çakralarımız yoluyla alırız. Diğer kişilerin bizde yarattiğı güçlü duygular, bizi üzen olumsuz haberler (örneğin televizyon yoluyla v.s.) bize genelde Solar Pleksus çakrasıyla ulaşır. Solar Pleksus son derece önemli bir merkez olduğundan, bu bölgenin büzüşmesine neden olacak her şeyden kaçınmamız gerekir. Büzüşme durumunda Solar Pleksus, enerji kanallarının kasılmasına, bedensel olarak ise kan damarlarının daralmasına yol açabilir.

Korku, öfke ve kıskançlık, Solar Pleksus’u özellikle dengeden çıkarır. Solar Pleksus, diğer adıyla “güneş sinir ağı”, bizim duygusal güç merkezimiz olduğundan, böyle bir bozulmanın ardından çoğu zaman tam bir manyetik alan boşalması, yani ciddi bir yorgunluk gelir. Pek çok kişi, bir şok veya korkunun akabinde veya başka bir kişinin bir duygu patlaması geçirmesinden sonra, bacaklarının tutmayıp, ellerinin titrediğini ve beyninin adeta boşaldığını hissetmiştir. Böylesi durumlardan, bir elimizi Solar Pleksus, diğerini göbek deliğinin altına koyarak korunabiliriz. Bu bölgede, Aikido’da Ki Point (Ki noktası), Tai Chi’de Dantien, akupunturda ise “enerji denizi” olarak adlandırılan Hara merkezi bulunmaktadır.

Örneğin, bir telefon görüşmesi esnasında, boşta kalan elinizi Solar Pleksus bölgesine koyabilirsiniz. İki elin birden kullanılması ise, negatif enerjilerin etkisini azaltır veya yok eder. Bu yüzden bu pozisyon, duygusal korunma pozisyonu olarak adlandırılır.
*
Kaynak: "Reiki ve Dynamic Rebirthing" - Horst H. Gúnther ve Angelika Marché

1 yorum:

Unknown dedi ki...

paniklediğim zaman konuşmakta zorlanıyorum karın bölgemde kasılma hissediyorum ve nefe alamıyorum .çocukken geçirdiğim tranva sonucu olmuş yani korkutmuşlar ne yapmam gerek bu duyguyu nasıl yok ederim yardım ederseniz sevinirim